JA Uber - шаблон joomla Новости
header olja
header_dietpharm

 

Tijekom toplih mjeseci sa sobom nosimo bočice vode i soka pa nam je gotovo instinktivno pijuckanje tijekom cijelog dana. Za hladnih mjeseci takvu naviku nažalost zanemarimo.

 

SASTAV VODE

Osnovni kemijski sastav vode čine vodik i kisik (H2O). Ta dva elementa imaju specifična fizikalna i kemijska svojstva koja omogućavaju razmjenu tvari i stvaranje živih stanica. 

Kalij - regulira rad mišića i živčanog sustava i aktivira enzime u stanicama.

Kalcij - neophodan je za kosti i zube.

Natrij - održava napetost tkiva, regulira količinu vode.

Magnezij - sudjeluje u prenošenju živčanih impulsa, regulira metabolizam, ublažava posljedice stresa.

Klorid - regulira ravnotežu vode i sudjeluje u stvaranju želučane kiseline.

Jodid - sudjeluje u sintezi hormona štitnjače i regulira rast. 

I uz to što voda nije izvor energije smatra se temeljnim dijelom ljudskog tijela i najvažnijim nutritivnim sastojkom. Njoj zahvaljujemo na dobroj termoregulaciji, a kako oblaže i sastavni je dio brojnih organa ujedno štiti od šoka i ublažava traumu.

Možda baš zato više vode ima u tijelu djece u odnosu na odraslu osobu jer kod djece je od ukupne mase 65% voda dok kod odraslih voda zauzima 58% sastava tijela.

Ipak je najvažnija uloga vode, bez koje naravno nema probave hrane, dostave potrebnih tvari putem krvi do svakog organa i u svaku stanicu. S brojnim se elementima spaja i razdvaja u svojem putu opskrbe, ali i radi i na odstranjivanju tvari kojih se moramo osloboditi. 

Treba li unos tekućine biti jedino voda?

Uz čaj, prirodne sokove, juhe i slično svakako su za besprijekornu rehidraciju važni i napitci maksimalno izbalansiranih dijetetskih svojstava.

Ja sam se odlučila za Super Naranču

Kraći dan i duga zimska noć jamče nam više sna, ali ne i više energije. Stoga sam i odlučila pobijediti umor sa Super Naranča 800 napitkom s kojim započinjem svaki dan. Brojka 800 u nazivu označava količinu C vitamina koju sadrži pripremljeni napitak. Super Narančom 800 unosim vodu i u njoj otopljene komponente koje imaju važnu ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava.

Brzo sam se navikla na čašu ovog soka koji je organoleptički, negdje između prirodnog soka i dopune prehrani. Probala sam ga s vodom, ali i s čajem pa mogu reći da je vrlo mala mogućnost da se nekome ne svidi.

Sada kada sam popila svoju prvu kutiju mogu istinski reći da sam jako zadovoljna jer osim što unosim dovoljno tekućine, Super Naranča je idealna za ovo doba godine kada je potreban taj dodatni “push” našem imunitetu. Predlažem da rehidraciju u ovim hladnim danima započnete upravo sa Super Narančom 800 naročito ako ste krenuli na vježbanje. Ona je idealan napitak nakon tjelovježbe. Također, preporučujem je ukoliko je osoba pušač, naravno uz dostatan unos voća i povrća.

 

 

 

"Kao nutricionist dijetetičar znam da sam bromatološki napravila dobar odabir
posebno što spadam u skupinu nezaljubljenika u doručak te da mi je najdraži
početak dana uz miris i okus kave.

Za početak mogu reći da je napitak ugodnog okusa i za nekoliko dana ću osluškivati jesam li uspjela pronaći svoj podizač energije."

olja-potpis

Super Smoothie za super doručak: Recepti food blogerica

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Za specifične savjete i upute u vezi s proizvodima, obratite se našim stručnjacima u SAVJETOVALIŠTU online ili na telefon 01/3326733, radnim danom od 10-14h.