JA Uber - шаблон joomla Новости
header olja
header_dietpharm

 

Ovo je vrijeme kada boravimo više u kuhinji te su u ponudi brojna jela tipična za zimski sezonski jelovnik. Bakalar, kiseli kupus sa suhim mesom, paprikaši i juhe uz brojne kolače s domaćim marmeladama ili orašastim plodovima.

Želudac je pun ili pak prepun, no što je s našim stanicama?

Organizmu smo osigurali sve makronutrijente, no upitno je što je sa mikronutijentima. Znanost koja proučava ulogu mikronutrijenata u organizmu nazivamo mikronutricija. Njen zadatak je precizno istraživanje molekula hrane i načina na koje ih organizam iskorištava, ali i problema koji proizilaze uslijed sustavnog manjka pojedinih mikronutrijenata.

Tako se često susreće pojava da i u slučajevima previše hrane zapravo imamo ozbiljne manjkove.

Moderni smoothie je ušao u redovitu prehranu na način da se termički neobrađenim namirnicama pripremljenim u ugodan tekući obrok želi osigurati potpuna nutritivna ravnoteža. Često je on međuobrok ili pak zamjena za glavni obrok.

Mikronutricija je ciljana prehrana stanica tijela mikronutrijentima.

Upravo iz tog razloga je i nastao SUPER SMOOTHIE, koji pojednostavljuje pripremu. Netko mudar već je predvidio i uvrstio sve što treba kako bismo isključili pojavu da u dnevnom obroku imamo previše u volumenu i energiji a zapravo siromašno nutrijentima.

Iz ovih razloga odlučila sam povremeno obrok zamijeniti SUPER SMOOTHIE pa ću podijeliti svoja iskustva s vama, ali i predložiti kako ga ukomponirati u dnevni obrok.

 

 

"Kao nutricionist dijetetičar znam da sam bromatološki napravila dobar odabir
posebno što spadam u skupinu nezaljubljenika u doručak te da mi je najdraži
početak dana uz miris i okus kave.

Za početak mogu reći da je napitak ugodnog okusa i za nekoliko dana ću osluškivati jesam li uspjela pronaći svoj podizač energije."

olja-potpis

Super Smoothie za super doručak: Recepti food blogerica

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Za specifične savjete i upute u vezi s proizvodima, obratite se našim stručnjacima u SAVJETOVALIŠTU online ili na telefon 01/3326733, radnim danom od 10-14h.