JA Uber - шаблон joomla Новости
header olja
header_dietpharm

 

Već smo naučili kako je uloga hrane osigurati organizmu  dostatne količine hranjivih tvari neophodnih za funkcioniranje organizma.  Pri odabiru hrane često se vodimo njenom dostupnosti u određenom trenutku i ugodi koju će nam određeni obrok osigurati  dok o koristi ili štetnosti razmišljamo tek kada smo utihnuli glad. Ipak, jutro najčešće započinjemo unosom hrane ili pića za koje vjerujemo kako će pokrenuti našu energiju. Na dnevnu energiju utječe dijetetski tj. prehrambeni faktor i životni faktor tj. stil života kao što su dužina i kvaliteta  sna, radne navike …

Zato je potrebno podignuti energiju kako bi dan bio uspješan i prepun zadovoljstva!
Kada želimo optimizirati energiju najčešće posežemo za kavom, čajem, slatkim jelima kao što su čokolada, kolači, grickalice i pićima kao što su kofeinski napitci. Trenutna i prividna korist uglavnom nas potiče na ponavljanje ovih navika. Dugoročan rizik od ovakvih navika je pojava kroničnog umora.


A što je ispravan korak ukoliko želimo podići energiju?


1. Započeti dan primjerenim doručkom

- džem i pecivo od cjelovitih žitarica + čaj

- zobene pahuljice sa kefirom

- posna šunka i ražene pecivo + čaj

 2. Šalicom čaja, čašom vode ili prirodnog soka. Idealno je tijekom dana popiti 3 dcl vode + 3 dcl čaja + 3 dcl voćnog napitka ( sok ili kompot).
 

Pojava kroničnog umora pokazatelj je kako u stvarnom životu nismo uspjeli postići optimalan unos.

Kao tipičan predstavnik osoba koje prečesto nemaju vremena za doručak odlučila sam promijeniti svoju lošu naviku na način da dan započinjem sa čašom Super Naranča

 

 


Moj motiv je prvenstveno kvalitetno obrana imunološkog sustava, ali mi sigurnost u dobar odabir unosi i podatak kako Super Naranča sadrži cink te biljne ekstrakte acerole, šipka i TR3CHINACEA -u (brendirani sastojak nove generacije koja sadržava mješavinu suhih ekstrakata echinaceae: Purpurea, Pallida, Angustifolia).

 

"Kao nutricionist dijetetičar znam da sam bromatološki napravila dobar odabir
posebno što spadam u skupinu nezaljubljenika u doručak te da mi je najdraži
početak dana uz miris i okus kave.

Za početak mogu reći da je napitak ugodnog okusa i za nekoliko dana ću osluškivati jesam li uspjela pronaći svoj podizač energije."

olja-potpis

Super Smoothie za super doručak: Recepti food blogerica

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Za specifične savjete i upute u vezi s proizvodima, obratite se našim stručnjacima u SAVJETOVALIŠTU online ili na telefon 01/3326733, radnim danom od 10-14h.